18 Temmuz 2015 Cumartesi

Windows Phone 8 ve 8 Gizli Özellik !

Windows Phone 8 ve 8 Gizli Özellik !


Tamam kabul ediyorum bunlar tamamen gizli değiller ancak aramızda bilmeyenler de bir hayli vardır eminim.Sözü uzatmadan hemen bu "gizli" özellikleri anlatmaya geçiyorum.

1.Gelen Çağrıları Mesajla Cevaplama

Evet bu özellik çok biliniyor çünkü yeni eklendi ve portico'nun ikinci yıldızı oldu.Birincisi malum Wi-Fi ayarı.Bu özellik sayesinde bir çağrı geldiğinde bunu reddederken bir mesaj yazabiliyorsunuz yada kalıp olarak hazırladığınız mesajları gönderebiliyorsunuz.

Ayarlar>Uygulamalar>Telefon>Cevapları Düzenle'ye dokunun ve boşlukları doldurmaya başlayın.


2.Daha Anlaşılır E-Posta Hesap Adları Tanımlayın





Arkadaşlarınızdan yada iş yerinden gelen postaları hangi hesabınızda tuttuğunuzu unutuyor yada karıştırıyor musunuz?Hotmail1 hotmail2 gibi isimlendirmelerden kurtulun ve daha anlaşılır isimler koyun.

Ayarlar>Sistem>E-Posta+Hesap'a girin ve hesap adı bölümüne dokunun.İstediğiniz gibi isimlendirebilirsiniz.


3.Şimdi Okuyabiliyor Musun?





Gözlerim artık çok iyi görmüyor.30 yıl önce en küçük detayların üzerinde işimi rahatlıkla yaparken şimdi telefonumu kullanırken bile gözlerim ağrıyor.O halde hemen Windows Phone 8'in yeni özelliğine göz atalım.Bu özellik görme zorluğu yaşayanlar için geliştirilmiş olsa da herkese yardımcı olabilecek bir özellik.

Ayarlar'da Sistem>Erişim Kolaylığı'ndan yazı boyutunu ayarlayabilirsiniz.Diğer bir güzel özellik ise ekran büyüteci.Bunu açtığınızda ekranda herhangi bir yere iki parmağınızla dokunduğunuzda yakınlaşıyor ve okumanızı kolaylaştırıyor.

4.Kilit Ekranı Sembollerinizi Değiştirin



Windows Phone 8 ile kilit ekranınızda daha fazla kontrol bulundurabiliyorsunuz.Bunun en güzel yanı ise bu kontrollerin sıralamasını değiştirebiliyorsunuz yada farklı uygulamalardan bildirimler alabilecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Ayarlar'da Sistem>Kilit Ekranı özeliğine dokunduğunuzda Alt tarafta 5 adet ikon görüyorsunuz.Bunlar kilit ekranında bildirim alabileceğiniz uygulamalar.E-Posta,mesajlaşma,cevapsız çağrılarınız yer alıyor.Yüklediniz bazı uygulamaları da burada görürseniz şaşırmayın çünkü geliştiriciler artık tüm özellikleri kullanıyorlar.Bunlara bildirimler de dahil.Skype yada Google News gibi uygulamalarda bunu görebilirsiniz.


5.E-Posta İmzanızı Değiştirin



Eğer Windows Phone 8'imden Gönderildi yazısından sıkıldıysanız burada farklı şeyler tanımlayarak imzanızı kullanabilirsiniz.Posta Kutunuza girin,"..."'ya yani daha fazla ayarına dokunun ve oradan Ayarlar'a girin.

E-postalarınızda yada konuşmalarınızda gözükecek olan imzanızı düzenleyebilirsiniz yada gözükmemesini sağlayabilirsiniz.


6.Internet Explorer Adres Çubuğunun Yanındaki Buton'u Özelleştirin





Adres çubuğunda yapılabilecek bu güzel düzenleme için Windows Phone 8'e teşekkür ediyoruz.

Ayarlar'da Uygulamalar>Internet Explorer, ve buradan da ikinci sırada yer alan seçeneğe dokunarak istediğimiz gibi değiştirebiliriz.

7.Kişiler'inizi Sınırlayın



Bu kim? demekten sıkıldıysanız ve rehberinizin sürekli genişlemesinden sıkıldıysanız bu işinize yarayabilir.Bu aslında kimi kullanıcıların sevdiği bir özellik.E-posta hesabındaki kişiler ile senkronize olan bir rehber hoş olabilir.Ama herkes sevmeyebiliyor.

Bu karışıklığı gidermek için Ayarlar'a giderek Uygulamalar>Kişiler>Kişi Listemi Filtrele'ye dokunduğunuzda istediğiniz hesabınızı seçebiliyorsunuz.Ancak korkmanıza gerek yok.Göremediğiniz kişiler silinmedi,hala orada duruyorlar.Sadece aradğınız zaman(ihtiyacınız olduğunda) ortaya çıkacaklar.


8.Fotoğraflarınızı Ve Videolarınızı Güvende Tutun



Eğer telefonunuz sizin öncelikli kameranız ise SkyDrive üzerine direk olarak eşitleme kurabilirsiniz bu sayede bilgisayarınızdan yada ihtiyacınız olan heryerde bunlara erişebilirsiniz.Yada bunu kullanmayarak sadece telefonunuzda depolanmasını sağlayabilirsiniz.

Ayarlar'a giderek Uygulamalar>Fotoğraflar+Kamera'ya dokunduğunuzda SkyDrive'a dokunun ve yükleme ayarlarına ulaşın.Ancak bunları yüklemek için Wi-Fi şartını da unutmayın.

17 Temmuz 2015 Cuma

Microsoft'un Yeni Büyük Ekranlı Telefonu Lumia 940 XL'ın da Özellikleri Sızdırıldı

Microsoft'un Yeni Büyük Ekranlı Telefonu Lumia 940 XL'ın da Özellikleri Sızdırıldı


Kısa süre önce Microsoft Cityman adını taşıyacak olan Lumia 940'ın büyük ekranlı versiyonu olacak olan Microsoft Talkman olarak ortaya çıkan Lumia 940 XL'ın da özellikleri ortaya çıktı.


Microsoft'un Windows 10 lansmanı ardından tanıtılması beklenen iki üst seviye telefonu için ilk olarak buradan Microsoft Cityman ve Talkman kod adında olacağı ortaya çıkmıştı.

Kısa süre önce sizlere buradan aktardığımız gibi GFXBench'te ortaya çıkan ve Cityman kod adlı cihazın asıl olarak Nokia RM-1106 kod adına sahip olacağı ve adının Lumia 940 olacağından bahsetmiştik.

Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.


Şimdi ise Nokia Power User adlı kaynaktan Lumia 940 XL'ın donanım detayları da ortaya çıktı.

****l gövde ve ince bir tasarıma sahip olacak Lumia 940 XL, 5.7 inç 2K çözünürlüğündeki ekran bulunduracak. 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 çipseti ve Adreno 430 grafik işlem birimine ve 3GB RAM'e yer verecek. 32 GB MicroSD kart destekli depolama alanı barındıran telefon 20MP PureView arka ve 5MP ön kamera ile günümüzün şartlarını karşılayan fotoğraf kalitesi sunmakta.

Telefonunuzu bir televizyona bağlayıp bilgisayar gibi kullanmanızı sağlayan Continuum özelliğini destekleyecek olan telefonda retina tarayıcısı da bulunacağı, aynı zamanda USB-C teknolojisine sahip olacağı iddia ediliyor.

16 Temmuz 2015 Perşembe

Yeni Nasıl İpodlar Bugün Tanıtılıyor!

Yeni Nasıl İpodlar Bugün Tanıtılıyor!

Apple'n mp3lerin atası olan ipodların yeni serilerini bugün tanıtıyor.

İphoneların atası olan ipod telefonların geniş hafızaları sayesinde önemini oldukça yitirdi.Hatta applenin çıkardığı Apple Music Service de sayesinde ipodların popülerliği gün geçtikçe düşüyor.
Popülerliği bu kadar düşmesine rağmen yinede ipodların belli bir kitlede hayranları var.


Bunu farkında olan apple seriyi devam ettiriyor ve 5. serisini bugün tanıtıyor.İpod Touch da büyük gelişmeler beklentisi içindeyiz.Apple A7 cipseti ile geleceği beklenen ipod Touch Apple'ın fitnes ve spor cipi M7 ilede gelmesi söylentiler arasında.Bunun yanı sıra 8 mp kamerasıda bulunacağıda söylentiler arasında mevcut.

Tabiki Apple'ın bugün çıkması beklenen iPod'u sadece iPod Touch olamayacak. Bu modele ek olarak iPod Nano ve iPod Shuffle da yenilnerek karşımıza çıkacak. Ancak şu anda bu iki model için teknik bir detay bulunmuyor. Sadece elimize gelen bilgiler Nano'da altın, Shuffle'da pembe renk seçeneği olacağı söyleniyor


Tasarım bakımından ise büyük değişiklikler tabiki beklenmiyor. Ama özellikle iPod Touch modelinin iPhone 6'ya benzer bir tasarım ile karşımıza çıkması kuvvetle muhtemel.


3 Temmuz 2015 Cuma

İnternetin Gizemli Arka Sokağı Deep Web

İnternetin Gizemli Arka Sokağı Deep Web
Evet arkadaşlar bugün size deepwebı açıklayacağım, nasıl girilir, ne işe yarar, zararları hepsi. 

143

deep_web1
1. Nedir bu 'deep web' dedikleri?  Kişisel sunucular kullanarak herkesin erişimine açık olmayan özel ağlarda barınan sitelerin olduğu, bildiğiniz internetten farklı bir alandır. Bilgisayarınızı açıp, Google'da aramalar yaparak web'deki tüm verilere erişebildiğinizi düşünüyorsanız, bu yazıyı okuduğunuzda anlayacaksınız ki gerçekten yanılıyorsunuz. Deep web'e Google, Yahoo, Bing ya da diğer arama motorları ile giriş yapılamaz. Bu dünyada boy gösteren tüm siteler, arama motorları tarafından indekslenmediği için -yani arama sonuçlarında gösterilmediği için- o kapsamda yer alır. İndekslenmemelerinin sebebi ise, kullanıcı güvenliğinin olmaması, suç kapsamına giren içerikler vb şeklinde sıralanabilir. Buzdağının görünmeyen yüzü olarak ifade edebileceğimiz deep web'in içeriği, erişilebilir internet (arama motorları ile) ile karşılaştırıldığında çok fazladır. Sosyal medya mecraları, haber siteleri, bloglar, oyun, film - dizi siteleri ve aklınıza gelebilecek her türlü erişilebilir web içeriği, tüm internet içeriğinin yalnızca % 4'ünü oluşturmaktadır. Buzdağının görünmeyen yüzü deep web, işte böyle büyük bir dijital ortamdır.    



TorLogo

Deep web'e nasıl girilir?  İnternetin arka bahçesi deep webe girmek için özel tarayıcılar kullanmak gerekiyor. Günümüzde bunun en popüler yolu Tor Browser. Tarayıcıyı bilgisayarınıza kurduktan sonra, deep webe giriş yapabilirsiniz.Ancak sonraki aşamada standart internet kullanımındaki gibi Google'a girip arama yaparak bir şeylere ulaşabileceğinizi düşünmeyin. Tor, anlık olarak konumunuzu değiştirir, Breziet erişimi de sağlayabilirsiniz, tercihinize kalmıştır. Deep webin legalliğine tekrar dönersek, evet girmek legaldir. Ancak % 95'inin illegal olduğu bir dünya olduğunu da unutmamak gerekir. İnternetin derinliklerinde sizi ne bekliyor? Bir bilgi okyanusu olarak düşünülebilecek internette, bir arama yaparken ağ attığınızı düşünebilirsiniz. Yüzeydeki bilgilere erişim kolaydır, ancak derinlerde ne olduğunu asla bilemezsiniz. Deep web için 'kimsenin erişemediği, ancak çok önemli, faydalı' verilerin bulundu bir dünya düşüncesi bazıları tarafından dile getirilmektedir. Ancak tüm sitelerin kişisel sunucularda bulunduğu bu dünyada, herhangi bir denetim, kontrol, takip vs. söz konusu olmadığı -ya da çok çok zor olduğu için- aklınıza dahi getiremeceğiniz, uç noktalardaki içeriğe de sık rastlanır.      
spending-bitcoins



Resmi para birimi: Bitcoin  2014'te dijital dünyada en çok ses getiren olaylardan birisi 'Bitcoin' olmuştu. Mazisi daha da eskilere dayanan dijital para birimi Bitcoin, bir anda değerini 1000 dolardan yukarıya taşıyınca, dünyanın dikkatini çekti. BTC'nin popülerliği ile birlikte, yatırım amaçlı alım satımı da başlamış olsa da ortaya çıkış süreci ve kulanım alanı yine deep webe dayanır.   Bir daha ki yazımıza kadar görüşmek üzre :)

10.000 mAh bataryalı akıllı telefon!

10.000 mAh bataryalı akıllı telefon!


Bir Telefonda oldukça büyük pil kullanmak mümkün ama üreticiler daha ince bir akıllı telefon üretebilmek için çok daha büyük pillere yer veremiyorlar. Ancak bazı üreticiler kalın olmasına aldırış etmeden oldukça büyük kapasiteli pilleri telefonlarında kullanabiliyorlar.

Oukitel, K10000 adlı telefonunda 10.000 mAh pil kullandı. Pil canavarı telefonun diğer özelliklerine bakacak olursak, 5.5 inç 720p ekran, dört çekirdekli MediaTek MT6735 yonga seti, 2 GB RAM ve 16 GB dahili bellek ve microSD kart yuvası gibi özellikler yer alıyor. 5 MP ön kamera ile 13 MP arka kamerası bulunan telefon ****l çerçeveye sahip.



Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.

Scan-Clean Rat (Rat temizleme aracı)

Scan-Clean Rat (Rat temizleme aracı)



Scan Clean Rat Bilgisayarınıza injecte edılmıs ve baslagıcta çalısan dış bağlantılı casus

hack yazılımlarını bulup sonlandırmaya yarayan temizleme aracıdır.




Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.






Resimli Anlatım





Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.

Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.







Tarama Sonucu





Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.




Scan-Clear Rat İndir

1 Temmuz 2015 Çarşamba

iOS 8.4 Geldi, Ama Apple Music Yok!

iOS 8.4 Geldi, Ama Apple Music Yok!


iOS 8.4'ü bir heyecanla güncelleyen Türk iOS kullanıcıları bir sürpriz ile karşılaştı. Bu sürpriz de Apple Muisc servisinin olmayışı olarak karşımıza çıktı.


iOS 8.4 yaklaşık 2-3 saat önce dağıtıma çıktı ve birçok kullanıcı özellikle Apple Music servisini kullanmak için ilk fırsatta güncellemelerini yaptılar. Fakat beklenildiği gibi 30 Haziran'da tüm dünyada aktif olan Apple Music Türkiye'de maalesef aktif olmadı.

Apple'ın sitesindeki Apple Music bölümünde de "Çok Yakında" ibaresinin yer almasıyla ne zaman aktif olacağı belli olmayan hizmet birçok kullanıcı tarafından da tepkiyle karşılandı. Sebebinin tahminen ülkemizdeki telif hakları sorunu olduğunu tahmin ediliyor olsa da maalesef şu anda nedeni net bir şekilde belli değil.

Apple Music servisinin ülkemizde kullanıma açılmaması sebebiyle sadece Apple'ın keni müzik uygulamasındaki arayüz değişikliği dışında birşey oluşmadı. Bakalım Apple bu servisi ne zaman aktif edecek, ya da bir tarih verecek mi? İlerleyen günlerde hep beraber göreceğiz.

Keylogger Var mı Yok Mu ? Varsa Nasıl Temizlerim ?

Keylogger Var mı Yok Mu ? Varsa Nasıl Temizlerim ?
Eyvah keylogger yedim ne yapmama gerekenler öncelikle bir sakin olun.

Öncelikle keyloggerlarınızın nasıl yüklendiğini bilmeliyiz eğer keylogger sistem sahibinin bilgisi ile yüklenmiş ise güvenlik içindir, eğer sistem sahibinin haberi olmadan bu iş yapılmışsa casusluk ve saldırı içindir.

Bilgisayarınızda keylogger olup olmadığını anlamak için
Windows XP/7/8 : Başlat>Cmd>(Komut olarak)net user yazılması yeterli olacaktır. 
Burada anlaşılacağı gibi bilgisayarınızda kaç adet kullanıcı girişi olduğunu gösterir.
(Bu bilgisayarda keylogger yoktur  misal)

Keylogger Temizleme Yolları

İnternette, bilgisayarınızı olumsuz yönde etkileyecek loglardan kurtulmak için Zarvin Antilogger ve Combofix programlarını öneririm. Programlar bilgisayarınızı derin bir taramadan geçirecektir. Sisteminizde bulunan tüm logları/kötücül yazılımları temizlemek için bu programları kullanın.